10:46 20.04.2023
ІНФОРМУЄ
Імунопрофілактика поліомієліту
Поліомієліт - гостре інфекційне захворювання вірусної природи. Збудник інфекції уражає нервову систему та призводить до паралічу та пожиттєвої інвалідності, а майже 10% з тих, що захворіли, помирають від ураження дихальних м’язів. Вірус поліомієліту може передаватись від дитини до дитини та інфікувати без жодних симптомів поки не призведе до зараження та паралічу тієї дитини, яка не має щеплення.10:46 20.04.2023
Імунопрофілактика вірусного гепатиту В
Вірусний гепатит В відноситься до найбільш розповсюджених інфекційних хвороб і становить майже половину всіх клінічних гепатитів. Це важке інфекційне захворювання при якому уражується печінка. Збудник захворювання - вірус який характеризується надзвичайною стійкістю до впливу факторів зовнішнього середовища. Вірус гепатиту В присутній у крові та інших біологічних рідинах організму людини і характеризується високою інфікуючою властивістю. В крові та її препаратах вірус зберігає свою активність роками.10:43 20.04.2023
Пам'ятка про недопущення спалахів гострих кишкових інфекцій під час весняної повені та паводку
Пам'ятка про недопущення спалахів гострих кишкових інфекцій під час весняної повені та паводку11:10 19.04.2023
ЩО ВАРТО ВРАХУВАТИ ПРИ ВИРОЩУВАННІ КАРТОПЛІ
Здавалося б, чого простіше – виростити картоплю: навесні закопав, восени викопав урожай. Але щоб мати дійсно гарний врожай, необхідно врахувати декілька моментів. Найперше, обрати правильний сорт картоплі.14:14 11.04.2023
COVID-19 продовжує забирати здоров’я та життя людей. Як вберегтись від інфікування?
Коронавірусна інфекція так само як грип та інші ГРВІ є вірусною хворобою, тому дотримання соціальної дистанції, носіння масок в людних місцях, дотримання правил респіраторної гігієни залишаються актуальними. Зокрема при кашлі та чханні треба прикривати рот і ніс серветкою або згином ліктя, відразу викидати серветку в контейнер для сміття з кришкою, мити руки водою з милом або обробляти їх спиртовмісним антисептиком.11:50 10.04.2023
Профілактика харчових отруєнь під час святкування Великодня
Наближається пора Великодніх свят та поминальних днів. В ці дні люди зазвичай готують та споживають багато різноманітних страв. Нерідко ці страви зберігаються протягом тривалого часу у неналежних умовах, що збільшує ризик псування харчових продуктів і, як наслідок, можливості виникнення харчових отруєнь.11:48 10.04.2023
Надмірне споживання штучних харчових барвників – потенційний ризик для здоров’я
В період Великодніх свят та поминальних днів ми спостерігаємо, як блискучі відтінки синього, червоного, зеленого, жовтого та фіолетового перетворюють крашанки та паски на справжні витвори мистецтва. Але за барвистою привабливістю цих страв не забуваймо про їх безпечність. Адже останнім часом зростає занепокоєння щодо потенційних ризиків для здоров’я від споживання штучних харчових барвників.11:43 10.04.2023
Стихійні звалища - шкода для здоров’я людини
Питання поводження з побутовими відходами у сучасному світі є дуже актуальним. Адже із зростанням споживчих можливостей населення збільшується й кількість відходів, що утворюється. На сучасному етапі розвитку суспільства кожна людина, за даними статистики, в середньому за одну добу створює від 2 до 3 кг твердих побутових відходів. Їх утилізація у невстановлених місцях видалення відходів приводить до утворення стихійних сміттєзвалищ. Саме вони є одним із основних джерел забруднення навколишнього середовища.11:19 31.03.2023
Стихійна торгівля харчовою продукцією: потенційна небезпека для життя та здоров’я громадян
Чинне законодавство України забороняє здійснювати торгівлю в невстановлених місцях. Та, не зважаючи на це, щоденно ми можемо спостерігати за стихійними ринками у різних місцях на території Кропивницького району.11:17 31.03.2023